Savez

PredsednikGeneralni sekretarSudije
Igor Jagličić

igor-jaglicic-predsednikRođen 1973. godine u Sarajevu. Viši sportski novinar, zaposlen u Sportskom žurnalu, ali i komentator na televizijama Eurosport i Sport Klub.
Za dizanjem tegova vezan je porodično, jer je njegov otac Strahinja (78), nekada uspešni takmičar sarajevske Bosne, bio i jedan od najboljih trenera u bivšoj Jugoslaviji i višestruki šampion SFRJ sa sarajevskim “Studentima”. Strahinja je jedno vreme obavljao i ulogu prvog trenera reprezentacije Jugoslavije, a kao član stručnog štaba naše selekcije, učestvovao je i na Olimpijskim igrama u Minhenu. Kasnije je bio i Internacionalni sudija prve kategorije, a sudio je na Svetskim i Evropskim prvenstvima, kao i na prestižnom Gala kupu 1984. godine.

Igor Jagličić se u mladosti bavio sportom, a najbolje rezultate, na nivou Bosne i Hercegovine, beležio je u skijanju, atletici i odbojci. Novinar je od 1992. godine, kada je postao honorarni saradnik u Sportskom žurnalu. Pisao je o fudbalu, košarci, atletici, zimskim sportovima, a od 2003. godine Urednik je odbojkaške rubrike. U međuvremenu je postao i jedan od naših najboljih novinara u ovom sportu, a šest godina bio je i član Komisije za medije Svetske odbojkaške federacije.

Izveštavao je sa Olimpijskih igara u Torinu, Pekingu i Londonu, te sa četiri Svetska prvenstva u odbojci, deset Evropskih… U poslednjih nekoliko godina nemerljiv je njegov doprinos u popularizaciji dizanja tegova, kako tekstovima u Sportskom žurnalu, tako i komentarima na Eurosportu.
Od 2012. godine je i predsednik Saveza Beograda u dizanju tegova, a na to mesto izabran je jednoglasno od svih beogradskih klubova.

Nikola Alilomov

nikola_alilomov12 godina aktivnog bavljenja sportom u sportskoj grani dizanje tegova, 20 titula prvaka države, preko 80 drzavnih rekorda, učestvovanje na brojnim Svetskim i Evropskim prvenstvima, više medalja balkanskih prvenstava, najbolji sportista juniora Partizana 1990god., počasno priznanje zlatna značka SOFKE Srbije.

Predsednik sudijske komisije
Stevica Jajić

Internacionalne sudije I kategorije
Strahinja Jagličić
Miodrag Jovanović
Sreten Romanić

Internacionalne sudije II kategorije
Ćazim Beriša
Aleksić Željko
Brana Jovanović
Ljubiša Simić

Nacionalne sudije II kategorije
Milica Rapajić
Marijan Bogićević
Kostadin Simonoski